Víctor Soria Urios

 Naix a Benifaió (València), inicia la seua formació en el Centre d'Estudis Musicals de Benifaió en l'especialitat de Trompa, finalitzant els seus estudis en el Conservatori “Joaquín Rodrigo” de València. Els seus professors han sigut Manuel López, Encarna Grau, Juan José Llimerá, Vicente Zarzo, Eduardo Bravo i Miguel Gómez.

Ha rebut classes d'harmonia i anàlisi amb Rafael Talens, de direcció d'orquestra amb Antoni Ros Marbá, Jesús López Cobos i Arturo Tamayo en la Universitat d'Alcalá d'Henares i de direcció de banda amb Robert W. Smith i Àngel Crespo. En l’actualitat, amplia els seus estudis amb el catedràtic José Miguel Rodilla.

De 2001 a 2012, professor i director de l'Escola de Música “Constantino Torregrosa Morant” de la Unió Protectora Musical de Vallada. En l'actualitat, des de 1992, és professor del Centre d'Estudis Musicals de Benifaió i des de 2005 professor i director de l'Escola de Música de la Societat Artístic Musical de Picassent.

Ha sigut director de la Banda Juvenil de Benifaió 1991-2003. Director de l'Orquestra de Cambra “Adelina Domingo” 2004-05. Des de 2001, director i fundador del grup instrumental “Vent Camerístic”.

Ha dirigit com invitat la banda de la Societat Artística Musical de Benifaió, banda de la Societat Unió Protectora Musical de Vallada y la banda de la Societat Musical “Poblados Marítimos” de València . En 2011, invitat pel Cap de l'Estat Major, dirigeix la Banda Immemorial del Rei en presència del príncep d'Astúries en la cerimònia d'entrega de premis del XLIX edició de Premis Exèrcit 2011.

Des de maig del 2005 és director Artístic i Musical de la Banda Simfònica de la Societat Artístico Musical de Picassent, amb la que ha aconseguit el 2n Premi de la primera secció del Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València 2007 i el 2n Premi en el Certamen de Bandes de Torrevieja en 2009. En 2013 assumeix la direcció de l’Orquestra de Cambra d’aquesta societat.

Ha dirigit a prestigiosos solistes com: Pascual Martínez Forteza (Clarinet de l'Orquestra Filharmònica de Nova York), Juan E. Sapiña Riera (Fagot solista de l'Orquestra de València), Pascual Vte. Martínez Llopis (Clarinet solista de la Banda Municipal de Palma de Mallorca), Roberto Bodí (Trompeta solista de l'Orquestra de Castella i Lleó), David Llácer (Tuba solista de l'Orquestra de València), Philip Myers(Trompa solista de l'Orquestra Filharmònica de Nova York), Esperanza Rumbau (Contralt solista del Cor de RTVE), José Chanzá (Trompa solista de RTVE) entre altres.

Ha realitzat nombroses transcripcions per a banda i solista, i altres adaptacions de música simfònica. Ha estrenat diverses obres per a banda simfònica, entre les que cal destacat “El Barón Rampante” obra dedicada a la Societat Artístico Musical de Picassent i a ell mateix, escrita pel compositor i director d’orquestra de Picassent Miguel Guerra.

Ha editat tres CD, “Concerts d'Estiu a Benifaió” i “Concerts d'Estiu a Benifaió II” amb una recopilació dels concerts en directe realitzats amb solistes i el grup instrumental “Vent Camerístic” i “Gaudim la Nostra Música” amb la Banda Simfònica de la Societat Artístico Musical de Picassent amb una recopilació d’obres de compositors locals.